Schulte FX315 Roto-Mulchmaaier

Prijs op aanvraag

Specificaties

Advertentienummertw6512
StaatGebruikt
CategorieGemeente/ Groenvoorziening
SubcategorieTalud-/ klepelmaaiers
MerkOverig
TypeSchulte FX315 Roto-Mulchmaaier
Bouwjaar2013
Werkbreedte4,6 m
Type maaierOverig

Omschrijving

VERKOCHT! De ideale oplossing voor groenbemesters en stoppelmanagement!

Schulte FX315 ex-demo machine. Voorzien van het unieke Schulte "Fixed-Knife" messensysteem, 8 loopwielen, verlichting en markering voor openbare weg, trekdissel met automatisch nivellerend parallellogram. De meest robuust uitgevoerde aandrijflijn met aandrijfkasten van 280 en 210PK voorzien van slipkoppelingen. Ongeëvenaarde capaciteit met het beste resultaat. Machine is in uitstekende staat, slijtdelen 90%.

De Schulte FX Rotomulchers maken snel en effectief korte metten met alle soorten groenbemesters. Bij het uitblijven van vorst is een bespuiting vaak niet voldoende om de bouwlandbemester zonder problemen het land op te sturen. Waar klepelmaaiers geen raad weten met de grote hoeveelheden loof is dit voor de FX Rotomulcher geen probleem. De drie roterende messen maaien en mulchen het gewas snel en effectief. De 4,5 meter brede FX-315 bijvoorbeeld levert het beste resultaat bij rijsnelheden tussen 8 en 12 km/h. Het brandstofverbruik blijft hierbij beperkt tot slechts 4 à 5 liter per hectare zodat een brandstofbesparing tot maar liefst 75% mogelijk is ten opzichte van alternatieve methoden.

De Schulte FX Rotomulcher heeft zich bewezen als effectief instrument tegen de maïsstengelboorder. Door het mulchende effect drogen de gewasresten snel en hierdoor past de FX 315 ook goed binnen het concept niet kerende grondbewerking. Vaak kan dezelfde dag nog gestart worden met een vervolgbewerking of met strip till zaaien. Kortom, een uiterst breed inzetbare machine die door zijn enorme capaciteit en veelzijdigheid een lage kostprijs per hectare heeft. Geschikt voor akkerbouwers die een groot aandeel groenbemester telen. De veelzijdigheid van de Schulte FX geeft loonbedrijven de mogelijheid de machine breed in te zetten.

Prijs exclusief BTW, af Vroomshoop. Tussentijdse verkoop en wijzigingen voorbehouden.

Direct contact opnemen met aanbieder

Alle advertenties van deze aanbieder