McConnel DISCAERATOR Combi-Cultivator

€ 19.900

(excl. 21% BTW)

Specificaties

Advertentienummertw6513
StaatDemo
CategorieGrondbewerking
SubcategorieZaaibedcombinaties
MerkOverig
TypeMcConnel DISCAERATOR Combi-Cultivator zaaibed-in-één-werkgang
Bouwjaar2014
ConstructieZaaibedcombinatie
Werkbreedte3 m
NaloperOverig

Opties

Ganzevoeten
Verlichting

Omschrijving

MCCONNEL DISCAERATOR Combi-Cultivator 3000 ex-demo machine. Uitgevoerd met 5 A/R diepwoeltanden met gasgeveerde overlastbeveiliging, dubbele rij schijveneggen en zware dakring-pakkerwals. Verlichting en markering voor openbare weg. Machine is in uitstekende staat.

De DISCAERATOR 3000 combi-cultivator werkt gewasresten en stoppels in, licht de bodem op, belucht en lost verdichting tot een diepte van 430 mm zodat een weerbestendige deklaag ontstaat, perfect geschikt als zaaibed. De Discaerator wordt ook veelvuldig ingezet als alternatief voor de ploeg. Doordat de cultivators van McConnel speciaal gevormde tanden met weinig weerstand hebben, is minder vermogen nodig, wordt brandstof bespaard en is snel en efficiënt werken mogelijk. Dankzij de revolutionaire nieuwe gasgeveerde overlastbeveiliging kunnen de tanden wijken in zware grond of bij obstakels, wat tijdverlies en kosten door reparaties voorkomt. De DISCAERATOR is verkrijgbaar als drie-punts bevestiging met 3 meter werkbreedte en een halfgedragen versie met 4, 5 en 6 meter werkbreedte.

De McConnel Discaerator is een combinatie van een diepwoeler, een zware schijveneg en een pakkerwals in één machine. De woeltanden kunnen tot een werkdiepte van 43 cm verdichting opheffen en de bodem beluchten. De dubbele rij schijven werken de gewasresten in de toplaag waardoor de organische massa voor het volggewas beschikbaar blijft. De zware pakkerwals (al dan niet met ballast verzwaard) verkruimelt en drukt de grond weer aan zodat een weervast zaaibed ontstaat. De machine heeft gewerkt op verschillende grondsoorten van lichte zandgrond voor het inwerken van een staand gewas rogge tot aan het bewerken van een perceel tarwestoppel op klei 80% afslibbaar. De resultaten blijken in alle gevallen goed. Met name op zwaardere klei is een dergelijke niet kerende bewerking in het voordeel van de voor het volggewas beschikbare organische massa en kan er in ieder geval 1 (rotorkopeg)bewerking wegvallen. Op lichtere grondsoorten kan in een werkgang een zaaibed worden klaargelegd.
De Discaerator combi-cultivator is beschikbaar met werkbreedtes van 3 en 4 meter.

Prijs exclusief BTW, af Vroomshoop. Tussentijdse verkoop en wijzigingen voorbehouden.
- - - - - - - - - - - - - -

Der Kombi-Tiefenlockerer DISCAERATOR überzeugt durch herausragende Leistung: In nur einem Arbeitsgang werden Pflanzenrückstände in den Boden eingearbeitet und der Boden wird gelockert bis in eine Tiefe von 400 mm, löst Verdichtungen und bereitet den Boden für Tiefwurzler vor. So entsteht das perfekte Saatbeet für die Saatausbringung. Der DISCAERATOR gibt es als Dreipunktanbau mit 3 Meter Arbeitsbreite und als aufgesattelte Variante in 4, 5 und 6 Meter Arbeitsbreite. Das Konzept des Discaerators kombiniert Grubber und Kurzscheibenegge ist absolut einzigartig und gibt es bei keinem anderen Hersteller.

Die Zinken bearbeiten den Boden nur leicht und belüften den, ohne das der Boden anfällig wird für Trockenheit.

Die Form und die Breite der Zinken verhindern, daß die verschiedenen Bodenschichten sich mischen.

Die Anordnung der Zinken ist variabel, so daß es für jeden Boden und fast jeder Schlepper eine geeignete Discaerator gibt.

Preise zzgl. ges. MwSt. und Fracht. Zwischenverkauf vorbehalten. Alle Angaben ohne Gewähr.

Direct contact opnemen met aanbieder

Alle advertenties van deze aanbieder