BCS Rotex NT5 Schijvenmaaier Grasmaaier DEMO Maaier

€ 6.250

(excl. 21% VAT)

Specifications

Ad numbertw13025
StateUsed
CategoryForaging
SubcategoryMowers
BrandBCS
TypeRotex NT5 Schijvenmaaier Grasmaaier DEMO Maaier
Year of production2018

Description

De BCS Rotex 5 Avant NT is de kleinste en de meest dynamische maaier uit de nieuwe serie BCS Frontmaaiers zonder kneuzer.

5 maaischijven geven deze Rotex 5 Avant NT een werkbreedte van 210 cm. De transportbreedte kan zoals bij iedere BCS frontmaaier aanzienlijk verkleind worden door de beschermplaten aan de zijkant omhoog weg te klappen. De totale transportbreedte van deze frontmaaier ligt dan binnen de 220 cm.

De BCS Frontmaaiers dienen in de fronthef van uw tractor gemonteerd te worden door middel van één van de 2 beschikbare aankoppelbokken, vraag naar de mogelijkheden.
Wanneer de machine volledig in transportstand is gesteld heeft deze een maximale breedte van 220 cm, de machine heeft tevens een grote vrije ruimte onder de maaibalk wanneer deze volledig omhoog is gehefd.

Het Frame: Het frame van de nieuwe NT serie heeft een lichte, compacte en sterke structuur. Hierdoor is de nieuwe NT optimaal aan te passen op iedere soort tractor (ook compact tractoren en werktuigendragers).
Deze maaier is zo ontworpen dat hij “kort” op de tractor word gemonteerd waardoor het overhangende gewicht word gereduceerd dit resulteert in een betere gewichtsverdeling waardoor de maaier stabieler word.

2 Soorten aankoppelbokken: Bij de nieuwe serie BCS frontmaaiers heeft u de keuze uit een traditionele standaard aankoppeling voor uw tractor en een nieuwe snel wissel koppeling uw tractor dient hier wel op voorbereid te zijn, bel voor een persoonlijk advies.

Hydraulische Shift: Bij de nieuwe lijn BCS frontmaaiers heeft u de keuze om optioneel á fabriek een hydraulische shift mee te bestellen, waardoor u de maaier 20 cm zijdelings kan verschuiven. Dit systeem word bediend door een extra hydraulische klep die op uw tractor aanwezig dient te zijn, u kunt de maaier dan shiften vanaf uw bestuurderspost.

Centrale Scharnierverbinding: Een centrale scharnierverbinding laat de machine oscilleren ten opzichte van de koppeling. Hierdoor heeft de machine altijd een optimale bodemvolging, tijdens transport is deze beweging te blokkeren d.m.v. een bijgeleverde pin

Vrijloop: De nieuwe lijn BCS frontmaaiers beschikken niet meer zo als voorheen over een aftakas met vrijloop, maar over een ingebouwde vrijloop in de machine waardoor het gebruik van een standaard aftakas mogelijk word.

Maaibalk: De maaibalk van de nieuwe BCS frontmaaier is een in olie tandwiel aangedreven maaibalk welke besteld kan worden in 540 tpm of 1000 tpm, beide draaien in 2 richtingen zowel linksom als rechtsom. De maaibalken zijn uitgerust met Disc-Holding Flanges met koppelbescherming en beschermkappen, dit systeem zorgt voor de beste bescherming van de maaibalk.

Dust Deflector Wings: Deze Dust Deflector Wings zorgen ervoor dat het stof wat opwaait tijdens maaiwerkzaamheden weggeleid word van de radiateur van de tractor.
Hierdoor voorkomt u onnodige stops tijdens uw werkzaamheden, of oververhitting van de motor met alle gevolgen van dien.

Specificaties:

Werkbreedte: 2,10 Meter
Gewicht: 360 kg
Vermogensbehoefte: 40 pk
Aantal schijven: 5
Aantal messen: 10
Transmissie: Tandwiel aangedreven, ingebouwde vrijloop
Zwad Breedte: 80/110 cm
Hydraulische shift: Optie: tot 20 cm zijdelings verschuiven
Rear tyres remaining : 100 %
Working width: 210.00 cm
Transport weight: 540.00 kg

Contact the advertiser directly

ZHE Trading BV

Peter Kuijlen
Heijningen
View all ads from this advertiser